شاید وقتی از غذاهای سنتی تبریز حرف شود، همه ما به یاد کوفته تبریزی بیوفتیم و نام هیچ غذای دیگری را بلد نباشیم. حالا باید بدانید که تبریز که شهری با اصالت و قدیمی است، یک منوی غذایی جذاب و رنگارنگ دارد.
حتی تعریف کردن از رنگ و بوی این غذاها، باعث میشود که همین حالا گرسنه شوید. از آشها و انواع خورشت تبریزی گرفته تا پیش غذاهای متنوع، همگی در این منوی طولانی پیدا میشوند.
در میان تمام غذاهای سنتی تبریز، کوفته تبریزی است که در میان تمام مردم شناخته شده است. غافل از اینکه این تبریز دوستداشتنی و مردمان هنرمندش، غذاهای متنوع دیگری هم برای ما دارند. به همین دلیل ابتدا به سراغ معروفترین غذاهای سنتی میرویم. با خواندن درباره این غذاها از هنر تبریزیها انگشت به دهان میمانید.
غذای معروف تبریز، کوفته تبریز را که همه ما میشناسیم. شاید بتوان گفت اصیلترین و قدیمیترین غذای تبریز است. خوشمزهترین کوفته در میان تمام کوفتههایی که میشود پخت؛ البته همین مزه خوب نیز به راحتی به دست نمیآید. پختن کوفته تبریزی به همین راحتیها نیست و فوت کوزهگری مخصوص به خودش را دارد.
یکی دیگر از غذاهای سنتی تبریز که در خانه هرکسی ممکن است پیدا شود، دلمه برگ مو است. حتماً شما هم قبول دارید که امتحان کردن دلمه برگ مو تبریز از دست یک تبریزی اصیل با آن دلمهای که خودتان در خانه درست میکنید، از زمین تا آسمان متفاوت است.
دلمه برگ مو نیز غذای سختی است که برای پختن آن زحمت فراوانی کشیده میشود، مخصوصاً در هنگام پیچیدن دلمهها باید دقت و ظرافت خاصی داشته باشید.
برای پختن دلمه برگ مو از گوشت چرخکرده، برنج و سبزیجات مخصوص و البته ادویههای لازم استفاده میشود.
مواد داخل دلمه سلیقهای است و عدهای ممکن است موادی مانند، زرشک و بادام نیز اضافه کنند. خوشمزهتر بودن دلمههای تبریز به علت استفاده از سبزیجات محلی تبریز، مانند شوید، تره و مرزه کوهی است.
شاید بعضی از شما از مزه برگ مو در دلمه خوشتان نیاید، به شما پیشنهاد میکنیم که به سراغ دلمه کلم تبریزی بروید. دلمه کلم تبریز یکی دیگر از بهترین غذاهای تبریز است که نباید فرصت امتحان کردن آن را از دست بدهید. درباره این نوع از دلمه هم باید بگوییم که اگر قصد پختن آن را دارید، غذایی سخت پیش رویتان است که باید حسابی حواستان را جمع کنید.
ممکن است در هنگام پختن، دلمه وا برود و مواد آن بیرون بریزد یا بیش از حد خشک و بی مزه شود. مواد داخل این دلمه نیز مانند دلمه برگ مو است و بنابر سلیقه خود میتوانید مواردی را کم یا اضافه کنید.
مواد دلمه را که آماده کردید باید آنها را در کلم پیچیده و بگذارید خیلی خوب بپزند. ممکن است مدت زمان پخت این دلمه، طولانی باشد پس صبور باشید تا غذایتان خام نماند.
خورش هویج از آن غذاهای سنتی تبریز که ممکن است مطابق میل هر سلیقهای نباشد. همانطور که از نام آن معلوم است، در این خورش مقدار فراوانی هویج وجود دارد.
همین موضوع باعث میشود که این غذا، غذایی شیرین باشد. اگر طرفدار مزه شیرین هستید، حتماً این خورش را امتحان کنید. پختن این غذای تبریزی استثناً کاری ندارد.
ابتدا باید هویج را به اندازه لازم تفت دهید و بعد از آن گوشت یا مرغ و آلوی از قبل خیس خورده را به آن اضافه کنید. برای بهتر شدن طعم غذا میتوانید مقداری زغفران و چوب دارچین به خورش اضافه کنید. از طرفی دیگر میتوانید با کم یا زیاد کردن مقدار آلو، خورشتان را شیرین یا ترش کنید.
کوکوی لوبیا سبز، غذایی جدید و در عین حال خوشمزه است که میتواند شامی سبک باشد و یا گوشهای از سفره رنگارنگتان را در مهمانیها به خود اختصاص دهد. علاوه بر مزه خوب و شکل زیبایی که این غذا دارد، خیلی هم زود آماده میشود و برای روزهایی که زمان ندارید، بهترین انتخاب است.
برای پختن این غذا باید لوبیا سبز را به همراه هویج و سیب زمینی آب پز کنید. بعد از پختن مواد، تخم مرغ را به آنها اضافه میکنید. حالا نوبت به این رسیده که به سلیقه خود کوکو را مزه دار کنید.
برای مزه دار کردن، میتوانید از زرشک، پیاز داغ، زعفران و نمک و زردچوبه استفاده کنید. دیگر الان وقت آن است که کوکو را سرخ کرده و نوش جان کنید.
بدون شک بهترین جا برای تجربه غذاهای اصیل تبریز، رستوران های تبریز هستند. چه کسی بهتر از خود مردم محلی و تبریزیها با چم و خم این غذاهای سنتی و خوشمزه آشنایی دارد؟ پس یکی از کارهایی که در سفر به تبریز نباید فراموش کنید، امتحان کردن این غذاهای خاص و خوشمزه است.
یادتان باشد که در جای دیگری این غذاها را به این خوشمزگی پیدا نخواهید کرد؛ پس فرصت را از دست ندهید. از طرفی دیگر حیف است که این غذاها را در رستورانی معمولی و بیکفیت تجربه کنید.
تبریز پر است از رستورانهای سنتی و باکیفیت. در این رستورانها می توانید با خیال راحت بهترین کیفیت غذاهای سنتی تبریز را امتحان کنید.